Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Edremit'te Atatürk'ün ölüm yıldönümünde mevlit okutuldu

Edremit

Edremit'te, Gazi Mustafa Kemal Atatürk için Mevlit okutuldu.

Edremit’te, Gazi Mustafa Kemal Atatürk için Mevlit okutuldu.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün vefatının 76. yılı nedeniyle Edremit’in Kızılkeçili Mahallesi`nde İda Eğitim - Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İDA-DER) tarafından Mevlid-i Şerif okutularak lokma hayrı yapıldı.
İDA-DER Başkanı Zehra Aksay, dernek olarak her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım’da Atatürk’ü anma programı düzenlediklerini belirterek, “Cumhu riyetimizin kurucusu Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76. yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz. Bu etkinliğin düzenlenmesine katkı veren hayırsever işadamlarımıza ve tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Mevlit töreninde hazır bulunan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’da “Cumhuriyetimizin kurucusu, laik, demokratik ve aydınlık Türkiye’nin sembolü, büyük devrimci ve düşünce adamı Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 76. yılında bir kez daha sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. Aziz Atamızın ilke ve devrimlerinin yılmaz bekçisi olarak daima izinde olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz” diye konuştu.
Törene, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, Edremit Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.



  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı